Huwelijk

Het eerste kennismakingsgesprek is heel belangrijk. Hier worden de lijnen geschets hoe jullie dag er zal uitzien. Het is belangrijk dat we elkaar goed begrijpen en de violen gelijk gestemd zijn. Er moet een 'klik' ontstaan. Je zal tenslotte een hele dag met mij samen moeten doorbrengen. En geloof me, ik verlies jullie niet  uit het oog.

Je moet een 45 minuten voorzien voor het eerste gesprek. Ik gebruik hier een standaard richtlijnenblad voor zodat ik zeker niets vergeet.

Wat wordt er in het gesprek gevraagd? Zo kan je je al een beetje voorbereiden:


 • Contactgegevens: Namen, adres, telefoonnummers, email,....
 • Adressen kapster en sminkster.
 • Is er een burgelijk huwelijk? Waar en wanneer?
 • Is er een kerkelijk huwelijk? Waar en wanneer?
 • Is er een avondfeest? Waar?
 • Vervoer
 • Suggesties voor trouwreportage
 • Wat is er standaard altijd inbegrepen in de prijs: diashow in drievoud (koppel, ouders en schoonouders), canvasdoek van 40 x 60, verlovingsreportage, alle foto's in hoge resolutie op stick of op DVD.


Ik laat ook altijd een diashow zien van ongeveer een tiental minuten. Zo krijg je al een eerste indruk.

Door mijn ervaring kan ik op het einde van het gesprek ook onmiddellijk de prijs meedelen. Na een vijtal dagen krijg je van mij een offerte. Hier staat ook op hoelang de offerte geldig is. Bij akkoord wordt er altijd een voorschot van 30% gevraagd. Hiervan krijg je natuurlijk een bewijs van betaling en wordt verminderd met het eindtotaal.


Wanneer jullie akkoord zijn gegaan met mijn werkwijze en prijs dan kunnen we overgaan tot het plannen van een verlovingsshoot. De foto's worden meestal gemaakt op de plaats waar de trouwreportage doorgaat. Een verlovingsreportage in de studio is ook mogelijk. Hier moet je een anderhalf uur voorzien

Een verlovingsreportage wordt gedaan om elkaar beter te leren kennen. Niet iedereen is het gewoon om voor een camera te staan. Uit ervaring weet ik dat de meeste mensen 'bang' zijn om voor eeuwig vastgelegd te worden. Tijdens de verlovingsreportage geef ik richtlijnen en adviezen die jullie ook kunnen gebruiken tijdens de trouwdag. Het is zeker een meerwaarde om al op voorhand geproeft te hebben van het 'modellenleven'.


De foto's worden in hoge en lage resolutie afgeleverd. Ze kunnen gebruikt worden voor het maken van de uitnodigingen, menukaarten en bedankkaarten.Alles begint bij de verloving. Daarna moet op een redelijke korte tijd alles georganiseerd worden:  De zaal, het burgelijk huwelijk, het kerkelijk huwelijk, de traiteur, de ringen, uitnodigingen, .....en natuurlijk de fotograaf. Bij dit laaste kan ik jullie een eind op weg helpen.Sminckster, Kapster en aankomst bruidegom


Vanaf de vroege uurtjes zal ik aanwezig zijn. De kapster, de sminkster, het aankleden. Eindelijk kan je je trouwkleed en juwelen aandoen. In een mum van tijd word je omgetoverd tot een prinses. Hier komen veel emoties bij. Ik zal er bij zijn om deze unieke momenten op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit zijn momenten die je toekomstige man op de dag zelf niet kan zien.

Is de afstand tussen het ouderlijk huis van bruid en bruidegom niet te groot (max. 10 minuten) dan ga ik ook naar de bruidegom om het aankleden ook op de gevoelig plaat vast te leggen. Geloof me, ook de mama's hebben het hier moeilijk mee.


En daar komt de bruid. Eén van de mooste momenten van de dag. Jullie hebben elkaar waarschijnlijk een hele nacht moeten missen. Je hebt maanden moet zwijgen over hoe je kleed er gaat uitzien. Je hebt de nieuwsgierigheid van je toekomstige man op de proef gesteld. Eindeljik kan je je kleed laten kijken aan de man van je leven.

Het aanbellen, de zenuwen gieren dan door de bruidegom en kan soms voor onverwachte en hilarische momenten zorgen.

Ook het overhandigen van het bruidsboeket en de romantische (en soms ongemakkelijke kus, er staan waarschijnlijk 30 mensen op jullie te kijken) mag zeker niet ontbreken. En nu allemaal naar de ceremonie.De ceremonie en kerkelijk huwelijk


Ik zal jullie de hele dag volgen. Is dit vervelend? Ja, bij een niet ervaren fotograaf. Ik zorg ervoor dat er geen moment gemist wordt en zal zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn tijdens de ceremonies of vieringen. Ik hou rekening met de voorgeschreven etiquette van het burgelijk -en wettelijk huwelijk. Seriniteit en professionaliteit draag ik hoog in het vaandel.

Door de ervaring weet ik perfect wanneer mensen het moeilijk krijgen en een traantje kunnen wegpinken. Het is belangrijk dat de emoties op de gevoelige plaat worden vastgelegd zodat jij ze later weer kan beleven.

Ik maak foto's van het ja-woord, de sfeer in de kerk, onderteken  trouwboekje, de ouders, de genodigden,.... kortom  er zal geen moment verloren gaan.


Meestal wordt er  aan de kerk een groepsfoto gemaakt. Ik vind dit een heel belangrijk moment. Niemand mag hier vergeten worden.

Na dit alles is er een reportage op lokatie.


De reportage op lokatie


Meestal is er al een halve dag voorbij en begint de vermoeidheid  al mee te spelen.  We gaan dan naar de afgesproken lokatie; dat kan een fabriekspand zijn, een park, in de natuur of gewoon in de stad. Alle lokaties kunnen mooi zijn. Het is aan mij  om jullie gerust te stellen en dat jullie je ding kunnen doen. Ik zorg voor  de juiste belichting en positie om julle  mooi te kunnen vastleggen. Een koffer vol attributen om dat net ietjes meer te  bieden zal zeker niet ontbreken.

Ik hou van spontane , gekke foto's.  We moeten ons amuseren en elkaar vertrouwen, niets is te gek.   De foto's op locatie zijn de blikvangers in een trouwalbuw of diashow.


Er bestaat ook een mogelijkheid om de reportage op lokatie op een andere dag in te plannen. Dit moet op voorhand besproken worden.


Het avondfeest


Ondertussen zijn we al 12 uur samen. Ben je mij dan nog niet moe gezien dan kan je me altijd bijboeken voor het fotograferen van het avondfeest. De kostprijs is 275 Euro. Hier blijf ik een  viertal uurtjes. Ik fotografeer de gasten die binnenkomen, de sfeer, de openingsdans, het aansnijden van de huwelijkstaart. Als er plaats genoeg is dan is er ook een mogelijkheid om de studio te installeren en kan er tijdens het avondfeest, samen met de gasten, foto's gemaakt worden.


De foto's worden altijd in een hoge en lage resolutie afgeleverd.  Ze worden altijd bewerkt. De kleuren, belichting, contrast, scherpte, verzadiging,.......De foto's  worden allemaal tot in de puntjes verzorgd en afgeleverd.

De foto's in hoge resolutie dienen voor het maken van een album. De foto's in lage resolutie dienen voor webgebruik.


Een voorbeeld hoe de foto's voor de offertes na 1 januari 2015 zullen worden afgeleverd. Enkel voor het koppel.
Na het afleveren van de foto's is het voor de fotograaf meestal nog niet gedaan. Regelmatig vragen de klanten, als ze bezig zijn met de album, om een andere afmeting of kleur van een bepaalde foto. Dit is geen probleem en zal altijd, indien mogelijk, afgeleverd worden via mail of we transfer. Dit is kosteloos.

De foto's worden maximaal één jaar bewaard. Het is dus raadzaam om altijd een back-up te hebben van jullie trouwfoto's.


Als jullie handig zijn dan kunnen jullie zelf een fotoalbum samenstellen met de foto's die jullie krijgen. Ik zal je dan op weg helpen waar je de beste fotoboeken kan maken. Prijs/kwaliteit.


Natuurlijk kan ik ook de album voor jullie ontwerpen.


De prijzen zijn afhankelijk wat de klant wil. Is er een kerkelijk huwelijk en burgelijk huwelijk? Of is er alleen een burgelijk huwelijk. Tijdstip van het huwelijk. De afstanden die afgelegd moeten worden. Dient de reportage op een andere dag plaats te vinden. Daarom kan ik geen standaard prijzen geven en zal dit medegedeeld worden tijdens ons eerste verkenningsgesprek.


De prijzen variëren van 350 Euro tot 1100 Euro.


Standaard zit in de prijs: • Verlovingsreportaege
 • Dubbele DVD box voor het koppel. Bevat diashow en foto's in hoge en lage resolutie,
 • 2 x Standaard DVD doos met cover. Bevat diashow voor de ouders. DVD's kunnen extra besteld worden aan 15 Euro/stuk
 • Canvasdoek van 40 x 60 in topkwaliteit.
 • B.T.W


Wat zit niet in de prijs?


 • Inkomgelden parken voor de fotoreportage,
 • kilometervergoeding van 0,50 Euro/km. Binnen een straal van 25 km worden er geen verplaatsingsonkosten aangerekend,
 • Album.