About me

Mijn naam is Dreesen Dirk en ben opgegroeid in het mooie stadje Peer. Samen met Mieke Premereur  hebben we twee kinderen. In het jaar 2000 zijn we getrouwd en  wonen we in het mooie Opglabbeek.

Als opleiding ben ik verpleegkundige op de afdeling mond-, kaak-, en aangezichtchirurgie in het Ziekenhuis Oos-Limburg te Genk. Bijkomend heb ik nog een diploma van zorgmanagement.

Een andere passie van mij is mountainbiken en racefietsen. Als fotograaf is het belangrijk dat je  in een goede  conditie verkeerd ;-).De geboorte van Fotodirk


Het bedrijfje Fotodirk is gegroeid uit een passie voor fotografie. Sinds de geboorte van mijn oudste dochter ben ik mij beginnen toe te leggen op kinderfotografie. Dit deed ik met mijn eerste camera, de Nikon D80. Al snel begon ik positieve reacties te krijgen van mijn omgeving en kreeg ik meerdere kansen om mijn passie te delen met anderen. Omdat mijn interesse ook bestond in studiofotografie heb ik mijn eigen studio kunnen oprichten bij mijn thuis. Dit heeft als voordeel dat klanten onmiddellijk in een gezellige, huiselijke sfeer terechtkomen en zich dadelijk op hun gemak voelen.

Niet alleen kind-, gezin- , en familiefotografie sprak mij enorm aan, maar ook huwelijks-, product-, interieur-, achitectuur - en bedrijfsfotografie kwamen op mijn verlanglijstje. Mijn hobby voor het vastleggen van mijn omgeving op de gevoelige plaat was een passie geworden. Het werd tijd om mijn werk ook op sociale media te tonen zoals facebook, twitter, instagram, en natuurlijk mijn website Fotodirk.  Dit deed alles versnellen en  op 3 september 2010 werd het bedrijfje Fotodirk opgericht.


Mijn  materiaal


Op dit moment ben ik de trotse bezitter van enkele full frames cameras met lichtsterke lenzen.  Mijn studio is 4 meter x 10 meter en bezit  verschillende attributen om jullie mooie en onvergetelijke foto's te  bezorgen.

De keuze van materiaal is heel belangrijk bij het maken van een fotoreportage. Houd de klant meer van klassiek of wil de klant meer strakke, moderne foto's. Alles kan en wordt op voorhand besproken.


Wat ik doe


Als jullie  naar mijn website kijken dan  zien jullie dat ik op verschillende domeinen in de fotografie beschikbaar ben.


Mijn taak als fotograaf is mooie, spontane en onvergetelijke foto's aanbieden. Dit geldt zowel voor kinderreportages, modellenshoots, familiereportages ,... en huwelijksfotografie. Het liefst fotografeer ik mensen in hun natuurlijke omgeving.    Visagie  en hairsyling behoort ook tot de mogelijkheid om je om te toveren tot model voor één dag. Plezier, enthousiasme en mooie foto's gegarandeerd.

Mensen die bij mij komen  zijn altijd goed geluimd en dat maakt  fotografie zo boeiend. Ieder persoon is uniek en heeft een eigen stijl.


Heb je een communiefeest, een verjaardag of wil je eens uit de bol gaan tijdens een fotosessie met vrienden of vriendinnen dan kan ik jullie hierbij helpen. Met veel enthousiasme en  werklust zal ik elke opdracht tot een goed einde brengen.


Een andere stijl van fotografie zijn de interieur,-architectuur-,  prductfotografie. Dit lijkt gemakkelijk omdat je meestal met  stilstaande objecten bezig bent. Je moet je als fotograaf kunnen onderscheiden  van een andere fotograaf door onverwachte posities in te nemen.  Er moet er verrassingseffect in de foto zitten. Detailopnames zijn heel belangrijk en worden dikwijls over het hoofd gezien. Over elk project wordt goed nagedacht om je website, folder  of catalogus een meerwaarde te geven.


Een nieuw concept  wat mij enorm aanspreekt is conceptfotografie. Hier wordt een bepaald product  op een aparte manier in beeld gebracht.    Het product staat natuurlijk in het middelpunt maar ook de omgeving speelt een belangrijke rol. Er wordt veel aandacht gegeven aan de doelgroep, stijl,....Een kers op de taart  is het een videovoorstelling maken voor het promoten van je product.Mijn service naar de klanten


Alle foto's worden in hoge en lage resolutie afgeleverd op CD of doorgestuurd via we transfer.  De foto's bevatten geen logo of kenmerken en mogen privé vrij gebruikt worden. Voor professionele doeleinden zal er altijd een contract opgemaakt worden voor het vrijgeven van de rechten.   Als de klant een ander formaat of kleur wil is dit geen probleem. Dit kan nadien gratis aangevraagd worden.